Kjøp og leveringsbetingelser

 

 

Aldersgrense

Det er 18 års aldersgrense for å handle på internett.Ved å godta kjøpsbetingelsene bekrefter du at du er over 18 år.

Betaling

Varen og frakt betales ved bestilling på Betalingskort, Kredittkort eller PayPal.

Priser

Våre oppgitte priser er inkl. mva., frakt kommer i tillegg.

Produktopplysninger

Våre slitedeler er levert av Europas ledende produsenter som både leverer til bilfabrikker og ettermarkedet verden over. Du er alltid garantert beste kvalitet og passform. Slitedelene er i samme kvalitet som originaldeler og tilfredsstiller kravene i Eu, såkalt Matching Quality Parts. Med slitedeler mener vi: filtre, støtdempere, bremsedeler, tenningsdeler, startere, dynamoer, remmer, vannpumper, forstillingsdeler, fjærer, drivaksler og drivledd. Våre slitedeler kommer bl.a. i fra Sachs, Gates, Spidan Fram, Bosch, Hella, Valeo, Trico etc.

Våre andre produktgrupper som barnesikring, lasteutstyr, bilpleie og kjemi, Lyd og bilde er blant Norges mest kjente merkevarer.  Vi importerer en del rekvisita, verktøy, styling og tuning i egen regi som hjelper oss å holde lave priser.

Vi bestreber å alltid ha korrekt vare informasjon på alle varer til enhver tid.  Det tas imidlertid forbehold om skrivefeil.        

Viktig ved bestilling

Vær snill å sjekk nøye når du bestiller slitedeler, det er på en del bilmodeller levert mer enn ett alternativ på f.eks. på skiver og bremseklosser. Her må vi be om at du sjekker de data som følger (årsmodell / chasinr.) trykk på i knappen så får du opp bilde / illustrasjon som kan hjelpe deg å velge riktig. Er det uklart hva som er riktig så kontakt oss på mail: nettbutikk@torshovbil.no . Det skal også være et delenr. På originaldelen som kan være med på å identifisere riktig del. Du kan også ta kontakt med en av våre butikker for hjelp.

Betaling

Torshov Bilrekvisita AS kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. Alle våre transaksjoner foregår i norske kroner. Dersom kjøperen bruker kredittkort, debetkort eller PayPal ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestillingen.
Se lov av 19. juni 1969 nr. 66 om merverdiavgift § 16. 2 Et kredittkort er et betalingskort hvor oppgjøret for kjøpet skjer i etterkant ved at kredittgiveren (kredittkortselskapet) sender kortholder faktura med krav om betaling. 3 Et debetkort er et betalingskort knyttet til en innskuddskonto. Bruk av kortet medfører at brukerens konto blir belastet og beløpet blir overført til betalingsmottakerens konto.
Ved betaling med kredittkort, vil lov om kredittkjøp m.m. komme til anvendelse.

Når kunden legger inn en bestilling og betaler med kort så blir beløpet reservert på kundens konto/PayPal konto. Denne reservasjonen slettes automatisk normalt innen 7 virkedager uavhengig av om du har kansellert ordren eller vi har trukket beløpet.   Du vil i din nettbank kunne se at beløpet kun er reservert. Etter denne 7 dagers reservasjonstiden har vi fortsatt tilgang til å trekke beløpet, men vi har da ingen garanti for at det er dekning på kortet ditt. Om det skulle vise seg å ikke være dekning på kortet den dagen vi prøver å belaste kortet ditt, vil vi kontakte deg for hvordan du ønsker å betale. Hvis kunde ønsker å kansellere ordre før pakken er sendt så ta kontakt med kundeservice.  Konto blir da ikke belastet, men reservasjonen som kortselskapet har gjort på kundens konto kan henge i 3-5 dager før den slettes.

Vi tilbyr 100% sikker betaling med VISA og Mastercard via NETS samt PayPal. Når du klikker betaling handlekurven vil du bli overført til NETS (https) eller PayPal og du er ikke lengre på vår nettside. Vi oppbevarer ingen kredittkort eller PayPal informasjon.

På NETS side er det mulig at du vil bli videresendt til din nettbank, og du blir bedt om å bekrefte at kortet er ditt via SecureID. Dette er for din egen sikkerhets skyld.

Vi belaster kortet eller PayPal kontoen din først når varene sendes fra vårt lager eller hentes i butikk.

Leveringsbetingelser

Vi pakker og sender de fleste bestillinger innen 1-2 virkedager. Total leveringstid er innen 2-7 virkedager, avhengig av hvor i landet du bor. Du får beskjed fra Postnord på e-post og sms når din pakke har kommet frem. Dersom du velger Hent i Butikk, vil du få en sms når din bestilling er klar til å hentes.
I noen få tilfeller må varen hentes fra eksternt lager og forsendelsen kan da ta noe lenger tid før utsendelse. Vi gir deg i så fall beskjed.
Dersom du ikke har mottatt varen innen 30 dager har du rett til å heve kjøpet, ref Forbrukerkjøpsloven §6. Dersom dette mot formodning skulle inntreffe, kontakter du oss på nettbutikk@torshovbil.no, så overfører vi eventuelt innbetalt beløp inkludert frakt til kontoen du oppgir.

Torshov Bilrekvisita AS bestereber seg til alltid å ha riktig varebeholdning tilgjengelig i nettbutikken, men tar også et forbehold om utsolgte varer.  Vi forplikter seg til å informere kunden, enten via epost eller per telefon om dette så raskt vi oppdager det.

Torshov Bilrekvisita AS forbeholder seg retten til å kansellere ordre dersom tvister rundt bestilling/levering oppstår.

Angrefrist

Når varen sendes ut pr post vil du motta et angrefristskjema pr e-post. Har du ikke mottatt skjemaet kan du laste det ned HER

Du har etter angrerettloven 14 dagers angrefrist etter mottatt vare. Du sender oss en mail til nettbutikk@torshovbil.no for en bekreftelse på din retur. Varene sendes for mottakers regning i uåpnet original emballasje.

Hvis du angrer på et kjøp hos oss, er det angrerettloven som gjelder. Iht. angrerettloven har du noen plikter og oppgaver. Disse finner du i avsnittene nedenfor. Vi ønsker at transaksjonene rundt dette skal være så enkle som mulig for alle parter innenfor lovens bestemmelser. Det blir derfor sendt ut informasjon om angrerettloven samt et angrerettsskjema via e-post ved hvert kjøp som foretas hos oss.

Dersom varen er tatt i bruk, kan angreretten fortsatt gjøres gjeldende, men vi forbeholder oss retten til å redusere tilbakebetalingen basert på varens forringelse. Vi anbefaler å vise god omsorg for originalemballasje/salgsforpakning hvis man ønsker å returnere varen trygt og sikkert tilbake.

Under finner du noen viktige utdrag fra angrerettloven:

•Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet.(jf. Angrerettloven § 6, punkt e)

•Angreretten reduseres dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side. (jf. Angrerettloven § 12 punkt a)

•Returkostnadene bæres i sin helhet av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd). 

Dersom du ikke henter pakken og forholder deg ellers helt passiv, vil dette ikke gi oss noen indikasjoner om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven § 11 og § 13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Du vil da bli belastet med frakt kostnader tur retur.

Garanti

Torshov bilrekvisita er ansvarlig for alle transaksjoner som går på torshovbil.no.

Vi forholder oss til forbrukerkjøpslovens reklamasjonsfrist. Husk å ta vare på kvitteringen.

Garantier kan variere i innhold og omfang. En garanti som setter en kortere frist enn Forbrukerkjøpslovens reklamasjonsfrist, er ikke i strid med loven hvis den i denne perioden gir deg bedre rettigheter enn det loven gjør. Garantien kan for eksempel omfatte enhver funksjonssvikt uavhengig av om det skyldes uriktig eller unormalt stor bruk fra din side. Garanti vil som regel gjelde for en tidsbegrenset periode. Ta derfor alltid vare på din kvittering! 

Reklamasjon

Reklamasjon må skje innen rimelig tid og innenfor garantitiden som gjelder for den aktuelle varen. Send oss en mail på Nettbutikk@torshovbil.no og få en bekreftelse på din retur og vi vil sende deg fraktetikett for retur av varen. Vi vil refundere varens kostpris og opprinnelig frakt når vi har mottatt denne og garantien er godkjent. Du vil evt. få tilsendt ny vare etter avtale.          
Når det gjelder noen varer må sende disse til vår leverandør eller serviceverksted og vi vil godtgjøre beløp for del og frakt ved godkjent reklamasjon.

Reklamasjon - Forbrukerkjøpsloven av 21. Juni Nr. 34 2002

Hvis det oppdages en feil eller mangel må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget, eller burde oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Fristen for å reklamere er allikevel ikke kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen. Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. En mangel som viser seg innen seks måneder etter at forbrukeren overtok tingen (normalt leveringstidspunktet) skal formodes å ha eksistert ved risikoens overgang.

Melding om feil og mangler ved produktene kan overbringes oss muntlig eller skriftlig. Av bevishensyn anbefaler vi at reklamasjonen sendes oss skriftlig til nettbutikken@torshovbil.no

Bekreftelse på mottak av reklamasjonshenvendelsen vil komme på mail til den mailadressen som kunden har registrert. I bekreftelsen vil det også bli informert om det kreves spesielle vilkår / håndtering fra kjøper side

Dersom det foreligger en mangel ved tingen og forbrukeren har reklamert innen de nevnte fristene kan forbrukeren gjøre gjeldende følgende mangler:

•Under visse forutsetninger velge mellom retting eller omlevering

•Kreve heving dersom mangelen ikke er uvesentlig (forutsetning at varen er i samme stand og mengde, § 51)

* Hvis kriteriene for heving av kjøpet er i henhold til reklamasjonsreglene i Forbrukerkjøpsloven, skal avtalt beløp og eventuelle frakter refunderes innen 14 dager fra varen er registrert mottatt oss

 •Kreve erstatning

Hvis selgerens retting eller omlevering vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke blir avskåret fra å bruke tingen ( vi tolker dette løper fra tingen er kvittert inn Torshov Bilrekvisita ) har forbrukeren under visse forutsetninger rett til å kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Som hovedregel har selgeren ikke krav på å foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel.

 Dersom det ikke foreligger en mangel, kan selgeren bare kreve betaling for undersøkelser som har vært nødvendige for å avgjøre om det foreligger en mangel, og betaling for reparasjon av tingen, dersom selgeren har gjort forbrukeren uttrykkelig oppmerksom på at han eller hun selv må dekke slike kostnader, § 30.

Retur av varer

Vi forholder oss til angrerettloven ved retur av varer. Forenklet betyr det at du kan returnere alle varer kjøpt hos oss innen 14 dager etter du har mottatt varen.
Slik går du frem dersom du ønsker å returnere en vare:

Retur i butikk:
Du kan returnere kostnadsfritt i alle våre butikker, uavhengig av om du har fått varen tilsendt hjem eller hentet i butikk.
Dersom du returnerer en vare du har kjøpt på nett i en av våre butikker, vennligst ta med kopi av faktura.

Retur via post:
Dersom du sender varen i retur må du selv betale porto. Ikke send varer i postoppkrav, disse vil ikke bli innløst.
Før du returnerer en vare til oss, sender du en e-post til nettbutikk@torshovbil.no der du oppgir ordrenummer og hvilken vare du ønsker å returnere, samt årsaken til dette. Du vil få svar på mail når vi har godkjent returen.
Dersom vi ikke får melding om retur, vil returen ikke godkjennes.

Send varen(e) til følgende adresse:
Torshov Bilrekvisita
att: Nettbutikken
Vitaminveien 3
0485 Oslo
Norge

For din egen del kan det være lurt å be transportør om kvittering med sporing når du sender varen.

Når vi mottar returen får du en bekreftelse på e-post fra oss. Etter dette vil kjøpssummen for de returnerte varene tilbakeføres det betalingsmiddelet du benyttet, enten PayPal eller kredittkort. Dette tar normalt 2-3 dager.

Personopplysninger

Når du handler på Torshov Bilrekvisita, registrerer vi personlige opplysninger som navn, adresse og e-post. Dette innhenter vi for å kunne fullføre din ordre og levere bestillingen. Informasjonen vil også kunne bli benyttet for å servicehenvendelser eller for å gi deg relevant informasjon knyttet til dine ordre.

Vi gir aldri personopplysninger videre til tredjepart, med unntak av samarbeidspartnere som er nødvendige for å fullføre din bestilling, for eksempel vår logistikkpartner.

Bruk av informasjonskapsler/cookies

Hva er informasjonskapsler?

Torshovbil.no benytter informasjonskapsler, også kalt cookies. En cookie er en liten tekstfil som plasseres på din datamaskin, og dette er for deg å oppleve siten på best mulig måte og benyttes i stor grad av alle nettbutikker i Norge. Disse benyttes i henhold til norsk lovgivning. Vi benytter coockies for å gi deg en bedre opplevelse av vår butikk, herunder lagring av varer du har lagt i handlekurven og varer du har sett på. Disse benyttes også for å i større grad kunne tilby det våre kunder er interessert i, slik at vi kan gjøre butikken enda mer relevant for deg.

Hvilken informasjon lagres?

I våre cookies lagres informasjon om IP-adresse, nettleser, operativsystemer, hvilke kategorier og sider som er besøkt. Vi lagrer ingen personlige opplysninger!

Hvordan fjerne denne type informasjonskapsler?

Du kan unngå bruk av cookies ved å endre innstillingene i din nettleser til å ikke akseptere cookies fra nettsider automatisk. Åpne nettleseren din og søk opp cookies under hjelpefunksjonen. Ved å blokkere nettleseren til bruk av cookies, kan du risikere at denne og andre sider ikke lenger fungerer optimalt (herunder også nettbank). De lagrede opplysningen er ikke tilgjengelig for andre enn administrator av nettbutikken, herunder eksterne selskaper som drifter nettbutikken.

Ved å bruke nettsiden torshovbil.no samtykker du til bruk av cookies.

Tredjeparts leverandører, inkludert Schibsted, Amedia, Google, Bing o.l., viser annonser på forskjellige nettsteder. Tredjeparts leverandører, bruker cookies til å vise annonser basert på dine besøk på denne og andre nettsteder.

Som kunde har du rett til innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg. Du kan også kreve å få slettet informasjon om deg som kunde såfremt dette ikke hindres av andre faktorer, for eksempel bokføringshensyn. Ta kontakt med oss på nettbutikk@torshovbil.no dersom du har spørsmål vedrørende dette.

Databehandling

The data shown here, particularly the database as a whole, shall not be copied.
The Data User shall refrain from copying and dis-seminating the data or the database as a whole, and/or from causing such acts to be carried out by third parties, without TecDoc's prior consent.
Any violation shall constitute a copyright infringe-ment, and shall be subject to prosecution.

tec-doc